0
(0)

Imprimantele 3d încep să devină banale. Intră în scenă stiloului 3d!

 
Stiloul 3Doodler vă poate ajuta să ”desenați” forme spațiale. În loc să mai scrieți pe suprafața bidimensională a unei coli de hârtie, îl puteți mișca în spațiul tridimensional și, ca prin farmec, puteți ”scrie” forme tridimensionale. Acum puteți spune că este doar o jucărie interesantă, dar pot crede că în viitor stiloul 3d își va găsi utilitatea în cele mai neașteptate aplicații.

3Doodler este deocamdată doar un prototip, realizat de către compania WobbleWorks, înființată de doi tineri entuziaști: Peter Dilworth, absolvent al MIT, și Max Bogue, absolvent al Universității Purdue.  Atunci când desenezi cu 3Doodler, din interiorul lui iese, prin extrudare, un fir vâscos din plastic, care se solidifică imediat într-o structură solidă și stabilă. Astfel poți materializa o gamă infinită de forme și contururi. Producătorii susțin că în numai câteva ore poți deveni un devărat artist al ”scrierii” de forme tridimensionale.

 

Șablon pentru ”desenarea” 3d a turnului Eifel.

Turnul Eifel și un struț, ”desenate” cu 3Doodler

În următorul video, puteți vedea la lucru noul stilou 3d. Apoi nu vă rămâne decât să vă imaginați la ce l-ați putea folosi.

Surse: WobbleWorks, 3Doodler: The World\’s First 3D Printing Pen

Formular 230 Asociatia Science&Technology

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

Cristian Român (n. 1957) este inginer de aeronave și, începând din 1992, jurnalist de știință. Scrie pentru revista Știință și Tehnică și a realizat numeroase emisiuni de popularizare a științei atât pentru televiziune, cât și pentru radio. Este autorul cărții Ultima aventura: Universul. Valoarea textelor sale i-a fost recunoscută prin acordarea, în 2003 și 2006, a Premiului Comisiei Naționale a României pentru UNESCO pentru jurnalismul de știință, secțiunea presă scrisă. De asemenea el a primit Petre Sergescu al Academiei Române pentru cartea ”100 de inovatori români”, al cărei coautor a fost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Rating