0
(0)

De la e-mail-uri, SMS-uri și imagini expediate către prieteni și până la comenzi de obiecte pe care le facem pe Internet, toate aceste activități reprezintă, într-o oarecare formă, încercarea de a ne transmite între noi gânduri, realități, priveliști și chiar obiecte fizice – un fel de surogat al teleportării. Acum, această încercare este cu un pas mai aproape de realizare.

 

Pasul cu pricina constă într-o nouă tehnologie recent prezentată de laboratoarele de cercetare Microsoft, tehniologie care reprezintă versiunea vizuală a „Teleportorului”: IllumiShare, un dispozitiv automat care le permite utilizatorilor aflați la distanță să își împărtășească obiecte fizice sau digitale arbitrare așezate pe orice fel de suprafață.

IllumiShare este interacțiune virtuală adusă la nivel „fizic”, totul cu ajutorul unui dispozitiv ce seamănă cu o veioză de birou, fiind alcătuit dintr-o cameră și un proiector reglate să transmită și să recepționeze imagini video către și dinspre un alt dispozitiv similar aflat la distanță – în aceeași cameră, sau pe cealaltă parte a Globului.

Tot ce are de făcut utilizatorul de IllumiShare este să plaseze obiecte – cărți de joc, desene, jucării, dispozitive, sau chiar propriile palme – în câmpul vizual al dispozitivului, iar imaginile acelor obiecte vor fi trimise instantaneu către „interlocutor”.

Sistemul poate fi folosit, spre exemplu, pentru a crea în comun cu o altă persoană desene, sau pentru a lua notițe împreună, pentru a rezolva diferite exerciții, ori chiar pentru a juca jocuri. Prin urmare, noua tehnologie poate perfecționa sfere de activitate umană, precum educația, amuzamentul, afacerile, arta și altele.

În plus, deosebit de alte tehnologii avansate anunțate, IllumiShare ar putea fi folosit foarte curând, deoarece este un concept sub cercetare deja funcțional.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here