0
(0)

 

Centrul Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică, din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, obține noi rezultate cu echipele de cercetare existente.

Astfel, echipa „Medical Rehabilitation. Actuators”, constituită din Alin Mihailă, Radu Cosma și Vlad Mosesshon, Colegiul „Tudor Vianu”, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de proiecte de cercetare „INESPO 2016” ce a avut loc în Olanda, iar echipa „Eyes”, reprezentată de Carmen Popa, Colegiul „George Coșbuc”, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională „INFOMATRIX 2016”.

Reușita echipelor Centrului Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică la cele două olimpiade internaționale este semnificativă, având în vedere faptul că la olimpiada „INESPO” au participat 68 de țări, iar la „INFOMATRIX ” au participat 57 de țări.

Prin toate demersurile făcute, INCDIE ICPE-CA, prin Centrul Alexandru Proca, susține pregătirea tinerilor talentați din licee în domeniul științific, astfel încât, ulterior, aceștia să fie atrași în cadrul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?