Revista Știință & Tehnică nr. 73, februarie 2018

0
(0)

Din 20 februarie, la toate punctele de difuzare a presei, vă așteaptă cea mai citită și îndrăgită revistă de popularizare a științelor din România, Știință & Tehnică, ediția cu numărul 73/2018.

Foarte multă lume a auzit de Bitcoin și criptomonede, dar mult mai puțini despre tehnologia Blockchain, care stă în spatele acestui nou și controversat sistem monetar digital. Oraan Mărculescu, intrigat de un raport al Agenției Internaționale pentru Energie, care atrage atenția asupra creșterii exponențiale a consumului de energie necesar criptomonedelor, a descoperit că BLOCKCHAIN este, de fapt, o tehnologie a viitorului imediat, care nu doar va dinamiza sectorul energiilor regenerabile, ci are potențialul să devină de bază pentru toate aspectele vieții noastre. O analiză care nu trebuie ratată.

Adrian Nicolae, specialistul S&T în evoluția omului, începe, din această ediție a revistei, serialul „O istorie a speciei noastre”, prin care își propune să ne familarizeze cu cele mai noi descoperiri și teorii ale specialiștilor – primul episod se referă la deja foarte controversata teorie a originii africane a lui Homo sapiens. Ne interesează răspunsul la întrebarea „cine suntem și de unde venim?” pentru a reuși să luăm cele mai bune decizii ținând de evoluția noastră spre „omul care va cuceri stelele”. Este inevitabil.

Marii admiratori ai lui Elon Musk din redacția revistei, Cristian Român și Claudiu Tănăselia, nu abordează în această ediție recentul triumf al lui Falcon Heavy (subiect pe care îl vor „diseca” în martie). În schimb, ne atrag atenția cu niște subiecte deloc abordate de restul presei: pe de o parte, un proiect global ingenios, prin care astronomii amatori pot contribui la proiecte științifice de anvergură (dacă vreți, „astronomie colaborativă”); pe de altă parte, de ce sunt așa de importanți meteoriții și ce „secrete” ne împărtășesc ei (sigur vă va surprinde să aflați povestea meteoriților… românești!).

stiinta-tehnica-73-articol-site-1

Știință&Tehnică nr. 73, feb. 2018 – sumar

DESCOPERIRI. Cele mai noi știri din tehnologie, prototipuri, medicină, neuroștiințe, istorie, astrofizică și explorare spațială.

PROTOTIPURI. Cele mai noi și importante prototipuri Kickstarter și IndieGogo.

SMART LIVING. Vrei să vezi luminița de la capătul… tubului?

VIRTUAL REALITY. S&T îți prezintă lunar cele mai noi aplicații și jocuri VR.

HI-TECH. Cele mai importante tehnologii lansate la CES2018.

ASTROFIZICĂ. Un mister stelar este dezlegat cu ajutorul oamenilor de pe tot globul!

ISTORIE. O istorie a speciei noastre – Episodul 1: Odiseea Africană.

ASTRONOMIE. Cătălin Beldea îți prezintă calendarul astronomic al anului 2018.

INVENTICĂ. Invenții simple versus Proiecte planetare.

PSIHOLOGIE. Cătușa pe care nu știai că o porți.

SPAȚIU. Meteoriții și spectometria de masă.

DOSAR. Lanțul neștiut: criptomonedele, blockchain-ul și poluarea.

CERCETARE. Mic ghid al autostopistului printre celule și organe.

INTERVIU. În exclusivitate: Galileo Galilei vorbește cu Cristian Român.

ISTORIE. Paracelsus – un paradox în lumea științei.

PROZĂ SF. „Bătaia unei inimi de maşină” de Michael Swanwick.

FIZICĂ. ELI-NP: istoria în desfășurare – interviu cu Prof. Kazuo Tanaka.

CERCETARE. INCAS București și ICPE-CA.

RECOMANDĂRILE S&T. Review: „Black Panther”, serialul „The Orville” / Teste auto: Hyundai IONIQ, BMW i3s / Noutăți editoriale „Deschide cartea!”

Următoarea ediție a revistei Știință & Tehnică apare la mijlocul lunii martie. Până atunci, vă invităm să rămâneți alături de noi pe www.stiintasitehnica.com și pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenții și evenimente științifice și pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile și programele noastre. Și nu uitați niciodată: Knowledge is power, iar cine citește, cunoaște!

Revista Știință &T ehnică este editată de Science&Technology Press, are 112 pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă 19,95 lei și apare lunar. Dacă îți place S&T, află de aici modalitățile de abonare!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?