0
(0)

Torţa Olimpică, alături de cele cinci cercuri olimpice, este un bine-cunoscut simbol al Jocurilor Olimpice. Torţa reprezintă furtul focului de la Zeus de către Prometeu, iar Ceremonia Torţei presupune transportul flăcării olimpice din Grecia către ţara organizatoare.

 

Pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 opt mii de oameni vor căra Torţa Olimpică. Mai exact, se pare că vor fi 7.999 de oameni şi un robot.

Flacăra Olimpică va fi aprinsă în Grecia urmând a ajunge în Regatul Unit pe data de 18 mai 2012, marcând călătoria de 70 de zile ce va culmina cu Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice din 27 iulie 2012.

James Law, informatician la Universitatea Aberystwyth, a nominalizat robotul iCub printre purtătorii Torţei. iCub a fost construit pentru a învăţa activităţile umane curente şi face parte din Proiectul IM-Clever.

Întâmplător, aniversarea a 100 de ani de la naşterea părintelui informaticii moderne, Alan Turing, coincide cu perioada de desfăşurare a Olimpiadei. Prezenţa lui iCub printre purtătorii Torţei este considerată de către un omagiu adus lui Alan Turing, precum şi un model de inspiraţie pentru viitorii oameni de ştiinţă şi ingineri.

Law a făcut nominalizarea prin intermediul băncii engleze Lloyds TSB, unul dintre sponsorii olimpiadei – aceasta dispune de 800 de posturi de „purtător al Torţei”.

Fiecare etapă a călătoriei este de 0.2 mile (aproximativ 320 metri), astfel că realizarea acesteia de către robot nu ar fi o problemă, având în vedere că micuţul roboţel Evolta participă la un triatlon de 230 km.

Ar mai rămâne de rezolvat o problemă birocratică, purtătorii Torţei trebuind să aibă vârsta de cel puţin 12 ani şi să fie rezidenţi, cu o adresă înregistrată în Regatul Unit.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here