0
(0)

Deşi până în prezent au fost descoperite peste 750 de noi planete, iar misiunea Kepler aşteaptă confirmarea altor 2.300, o altă planetă de dimensiunea Terrei, care gravitează la o distanţă de steaua sa care să permită existenţa apei lichide şi implicit a vieţii, aşa cum o ştim noi, nu a mai fost găsită.

Această situaţie este pe cale să se schimbe potrivit cercetătorului NASA Shawn Domagal-Goldman, specialist în biologie exoplanetară: „cred că în următorii doi ani Kepler va descoperi o planetă Goldilock” (n.r. o planetă de dimensiuni asemănătoare planetei noastre, situată la o distanţă de soarele său care să îi pemită susţinerea vieţii).

Deşi şi alţi oficiali NASA par să împărtăşească optimismul domnului Domagal-Goldman, investigarea directă a unei astfel de lumi este dificilă, eventuala descoperire a sa fiind doar primul pas. Totuşi, astronomii cred că o abordare indirectă, respectiv spectroscopia în tranzit, ar putea dezvălui suficiente indicii despre eventuale lumi Goldilock.

În acest scop, o nouă misiune, numită Finesse (Fast Infrared Exoplanet Spectroscopy Survey Explorer) care să utilizeze metoda spectroscopiei în tranzit, se află în planurile Agenţiei Spaţiale Americane.

În paralel, NASA ar putea realiza, cu susţinerea gigantului Google, un observator numit Tess (Transiting Exoplanet Survey Satellite), care să caute planete în apropierea galaxiei noastre, situate la distanţe mai mici de 50 de ani lumină de Terra.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here